Naturskyddsföreningen på jakt efter pengar “under ytan”

Så var det dags igen. Naturskyddsföreningen har kört igång ännu en kampanj med samma tröttsamma påståenden som så många gånger förr. “Vad händer under ytan” heter den nu och beskrivs så här på webbsidan:

“Varje dag, året om, pågår storskaligt fiske i svenska vatten, bottentrålar förstör havsbotten, oönskad fisk slängs tillbaka och den biologiska mångfalden hotas. Och allt det här sker till och med i skyddade områden med hotade arter och livsmiljöer. Det är sjukt. Men utvecklingen går att vända om vi hjälps åt. För skydd ska vara skydd på riktigt.”

Som vanligt slänger Naturskyddsföreningen ur sig en massa floskler. De kan de tyvärr fortsätta med eftersom gemene man och kvinna inte kan syna deras påståenden om vad som sker under ytan. Föreningen kunde också valt att först sätta sig in ordentligt i frågorna och inte lysa med sin okunskap, fast då hade kampanjen missat det verkliga målet; nämligen jakten på pengar!

Scrolla ner ner några rader på Naturskyddsföreningens kampanjwebbsida, så finner vi snart vad kampanjen egentligen handlar om: “Ge en gåva till havet” – “Pengarna går till vårt arbete för ett levande hav. Varje krona gör skillnad för havets hotade arter och livsmiljöer. 150 SEK, 250 SEK, 500 SEK, Företagsgåva”

Naturskyddsföreningen vädjar alltså om att folk ska slänga pengarna i sjön! “Ge en gåva till havet”, ber de om. Men för säkerhets skull med ett tillägg, att det är Naturskyddsföreningen som ska ha pengarna. Fast också det kan mycket väl liknas vid att slänga pengar i sjön.

Handla svenska havskräftor, räkor eller fisk för pengarna istället. Då gynnar ni svensk fiskenäring som verkligen bedriver ett selektivt och skonsamt fiske, till skillnad mot mycket av det som importeras, vilket fiskas utan våra restriktiva krav och utvecklade redskap.